♥ DUKA DUKA ♥
Dzisiaj o moich nowych oczywiście różowych foremkach do tartaletek. Jeśli ktoś kocha gotować to wie jak trudno znaleźć idealne foremki które nie będą nam psuć ukochanych przepisów. Moje poprzednie albo się przypalały albo wychodziły typowe zakalce. No i w końcu w sklepie DUKA zakupiłam dwie różowe foremki bez których teraz nie wyobrażam sobie życia. No ale do sedna dzisiaj przepis na włoskie tartaletki oczywiście w całości wymyślony przeze mnie .
Składniki : Masa szpinakowa ( Szpinak rozdrobniony przypieczony na patelni ze śmietaną, czosnkiem, + sól pieprze) Kruche ciasto ( 125 G MĄKI = 125 G MARGARYNY =2-3 łyżeczki ciepłej wody ) Pomidor, jedna mozzarella, czerwona cebula, śmietana do dekoracji.
- Kruche ciasto zagniatamy i wkładamy na godzinę do lodówki.
- Foremki na tartaletki smarujemy delikatnie margaryną po czym wykładamy papierem śniadaniowym ( docinamy tak by wystawał ) Na papier nasze ciasto ♥ na jedną tartaletke 1/4 porcji
- Tartaletki wkładamy do piekarnika na 15 minut, nakłuwamy widelcem. ( Na ciasto warto położyć papier śniadaniowy i wysypać na wierzch orzechy lub groch by się nie unosiło ) Ciasto powinno być delikatnie podpieczone.
- Po wyjęciu nakładamy warstwami szpinak, cebula, pomidor, szpinak, ser ♥
- Gotowe tartaletkie wracają do piekarnika na kolejne 15 minut lub do uzyskaniu bardzo złotego koloru.
- Możemy je podawać ze śmietaną lub sosem pomidorowym ze świeżych pomidorów.
Foremki możecie kupić tutaj kochani ja w galerii Krakowskiej też zapłaciłam 10 zł ♥ DUKA KLIK
36 komentarze
wygląda niesamowicie !!!!
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam tartaletek ale chyba nadszedł czas by spróbować :D
OdpowiedzUsuńZdecydowanie tak ♥
UsuńBrzmi przepysznie, będzie trzeba wypróbować . Buziole, Sandra :)
OdpowiedzUsuń♥
UsuńAle smakowicie to wygląda ;)
OdpowiedzUsuńco za pysznosci !!:)
OdpowiedzUsuńThat looks so tasty!!!!
OdpowiedzUsuńhttp://the-haute-strawberry.blogspot.gr/
Fajnie tutaj :) Przepis jest bardzo zachęcający, koniecznie będę musiała wypróbować :)
OdpowiedzUsuńwyglada wysmienicie :)
OdpowiedzUsuńps. dziekuje za mile slowa
pozdrawiam
Świetny przepis, może kiedyś go wypróbujemy! :))
OdpowiedzUsuń♥
UsuńOh my, this looks absolutely delicious :)
OdpowiedzUsuńHayfa
www.londonloafers.com
prezentuje się świetnie :)
OdpowiedzUsuńMianim! Uwielbiam szpinak, czosnek i takie połączenie :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
smakowicie wyglada :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam szpinak i tarty- połączenie idealne!! :)
OdpowiedzUsuńklaudynabiel.blogspot.com
Kochana wygląda pyyysznie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ;-)
zabawa-moda.blogspot.com
Wygląda smacznie ;) Też je zrobię, tylko bez pomidora bo nie lubię od dziecka :P
OdpowiedzUsuńswieny pomysl zwalascza ze szpinak uwielbiam!
OdpowiedzUsuńUwielbiam szpinak. Chyba wypróbuje twój przepis.
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie http://byysylwia.blogspot.com/
uwielbiam !
OdpowiedzUsuńJakie pyszności ! Na pewno wypróbuje :D :*
OdpowiedzUsuńKochana przeciez to jest rewelacyjny pomysl na jedzonko, dziekuje CI za ta inspiracje :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie. Prawdzika gratka, dla kogos kto kocha spzinak i mozzarellę, tak jak ja! : D
OdpowiedzUsuńPS: Super blog, dołączam do grona obserwatorów i czekam na kolejne posty (:
pozdrawiam!
Mmmmmm pysznosci :)
OdpowiedzUsuńNa pewno świetnie smakuje, muszę coś takiego zrobić :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Kochana za miły komentarz :)
OdpowiedzUsuńale tu pysznie u Ciebie ajjj... aż ślinka cieknie ;)
mniam:D
OdpowiedzUsuńOch, uwielbiam takie smakowitości, muszę wypróbować Twój przepis...
OdpowiedzUsuńWłaśnie takich foremek szukam!
OdpowiedzUsuńpysznioszki!;)
OdpowiedzUsuńfajne foremki :) wygląda to pysznie :D
OdpowiedzUsuńmniamiiii:) pysznie to wygląda. Jutro będę pożerać te pyszności:)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie! Muszę spróbować!
OdpowiedzUsuń