♥ DUKA DUKA ♥

Dzisiaj o moich nowych oczywiście różowych foremkach do tartaletek. Jeśli ktoś kocha gotować to wie jak trudno znaleźć idealne foremki które nie będą nam psuć ukochanych przepisów. Moje poprzednie albo się przypalały albo wychodziły typowe zakalce. No i w końcu w sklepie DUKA zakupiłam dwie różowe foremki bez których teraz nie wyobrażam sobie życia. No ale do sedna dzisiaj przepis na włoskie tartaletki oczywiście w całości wymyślony przeze mnie .

Składniki : Masa szpinakowa ( Szpinak rozdrobniony  przypieczony na patelni ze śmietaną, czosnkiem, + sól pieprze) Kruche ciasto ( 125 G MĄKI = 125 G MARGARYNY =2-3 łyżeczki ciepłej wody ) Pomidor, jedna mozzarella, czerwona cebula, śmietana do dekoracji.



  1. Kruche ciasto zagniatamy i wkładamy na godzinę do lodówki.
  2. Foremki na tartaletki smarujemy delikatnie margaryną po czym wykładamy papierem śniadaniowym ( docinamy tak by wystawał ) Na papier nasze ciasto ♥ na jedną tartaletke 1/4 porcji 
  3. Tartaletki wkładamy do piekarnika na 15  minut,  nakłuwamy widelcem. ( Na ciasto warto położyć papier śniadaniowy i wysypać na wierzch orzechy lub groch  by  się nie unosiło ) Ciasto powinno być delikatnie podpieczone.
  4. Po wyjęciu nakładamy warstwami szpinak, cebula, pomidor, szpinak, ser ♥
  5. Gotowe tartaletkie wracają do piekarnika na kolejne 15 minut lub do uzyskaniu bardzo złotego koloru.
  6. Możemy je podawać ze śmietaną lub sosem pomidorowym ze świeżych pomidorów.
I to by było na tyle Bardzo prosty i smaczny przepis ♥Przepis na 4 porcje 

Foremki możecie kupić tutaj kochani  ja w galerii Krakowskiej też zapłaciłam 10 zł ♥ DUKA KLIK 





Share:

36 komentarze

  1. Nigdy nie robiłam tartaletek ale chyba nadszedł czas by spróbować :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Brzmi przepysznie, będzie trzeba wypróbować . Buziole, Sandra :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale smakowicie to wygląda ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. That looks so tasty!!!!


    http://the-haute-strawberry.blogspot.gr/

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajnie tutaj :) Przepis jest bardzo zachęcający, koniecznie będę musiała wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  6. wyglada wysmienicie :)

    ps. dziekuje za mile slowa

    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetny przepis, może kiedyś go wypróbujemy! :))

    OdpowiedzUsuń
  8. Oh my, this looks absolutely delicious :)

    Hayfa
    www.londonloafers.com

    OdpowiedzUsuń
  9. prezentuje się świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Mianim! Uwielbiam szpinak, czosnek i takie połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Wygląda bardzo smakowicie :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  12. uwielbiam szpinak i tarty- połączenie idealne!! :)


    klaudynabiel.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  13. Kochana wygląda pyyysznie!
    Pozdrawiam ;-)

    zabawa-moda.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  14. Wygląda smacznie ;) Też je zrobię, tylko bez pomidora bo nie lubię od dziecka :P

    OdpowiedzUsuń
  15. swieny pomysl zwalascza ze szpinak uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  16. Uwielbiam szpinak. Chyba wypróbuje twój przepis.
    Zapraszam do mnie http://byysylwia.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  17. Jakie pyszności ! Na pewno wypróbuje :D :*

    OdpowiedzUsuń
  18. Kochana przeciez to jest rewelacyjny pomysl na jedzonko, dziekuje CI za ta inspiracje :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Wygląda przepysznie. Prawdzika gratka, dla kogos kto kocha spzinak i mozzarellę, tak jak ja! : D
    PS: Super blog, dołączam do grona obserwatorów i czekam na kolejne posty (:
    pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  20. Na pewno świetnie smakuje, muszę coś takiego zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Dziękuję Kochana za miły komentarz :)

    ale tu pysznie u Ciebie ajjj... aż ślinka cieknie ;)

    OdpowiedzUsuń
  22. Och, uwielbiam takie smakowitości, muszę wypróbować Twój przepis...

    OdpowiedzUsuń
  23. Właśnie takich foremek szukam!

    OdpowiedzUsuń
  24. fajne foremki :) wygląda to pysznie :D

    OdpowiedzUsuń
  25. mniamiiii:) pysznie to wygląda. Jutro będę pożerać te pyszności:)

    OdpowiedzUsuń
  26. Wygląda pysznie! Muszę spróbować!

    OdpowiedzUsuń