♥ Christmas breakfast ♥
Dzisiaj przedstawię Wam mój przepis na świąteczne śniadanie. Jestem zbieraczem wyjątkowych przypraw, syropów , past czyli produktów z długim terminem ważności. W tym poście znowu przedstawię Wam produkty ze strony skworcu.com.pl bo to najbardziej zaufana przeze mnie strona. Pierwszy produkt to pasta z wanilii składnik większości świątecznych wypieków. Pasta jest bardzo wydajna i magicznie aromatyczna, odkąd pierwszy raz jej użyłam nie wyobrażam sobie używania chemicznych olejków waniliowych czy cukru waniliowego. No i oczywiście syrop klonowy tym razem w słodkiej wersji .
Składniki na bananowy koktajl : Banan, pół szklanki mleka, pół łyżeczki pasty z wanilii, łyżka syropu klonowego.
Składniki na waniliowe kromeczki : 4 połówki kromek chleba, jajko, łyżka mleka, pół łyżeczki pasty wanilii, pół łyżeczki syropu klonowego. Cukier puder do posypania
- Składniki na koktajl wrzucamy do blendera, miksujemy około minutkę(Do uzyskania puszystej masy)
- Przelewamy do ulubionego naczynia , dekorujemy . Ja stawiam na minimalizm.
- Jajko rozbijamy z resztą składników. Namaczamy kromeczki i wrzucamy na patelnie z rozgrzanym olejem.
- Pieczemy do uzyskania złotego rumianego koloru.
- Kromeczki posypujemy mocno cukrem pudrem z dwóch stron
- I wszytko jest już gotowe do podania
Życzę smacznego kochani.
17 komentarze
ja nie mogę jeść bananów:(
OdpowiedzUsuńCudownie to wygląda :) Smacznego!
OdpowiedzUsuńAle smakowicie wygląda ;D
OdpowiedzUsuńmniam <33
OdpowiedzUsuńpyszności!:))
OdpowiedzUsuńsame zdjęcia wywołują napad wilczego apetytu :D
OdpowiedzUsuńświetny blog, zapraszam do mnie :)
Wygląda to przepysznie ♥
OdpowiedzUsuńzachęcająco wygląda!:)
OdpowiedzUsuńDziękujemy za komentarz
OdpowiedzUsuńdzięx :> niezmiernie Nam miło :) A Ja lubię Twoje fotki:) zaraz na fb Cię poszukam:)
OdpowiedzUsuńPyszne to Twoje śniadanie :)
OdpowiedzUsuńwspaniałe:*
OdpowiedzUsuń♥
pozdrawiam serdecznie:*
Ola z Fashiondoll.pl
pycha :)
OdpowiedzUsuńMnia! Pyszności!:D
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy pomysł na posta :) Oby więcej takich !
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie, fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńUwiebiam syrop klonowy. Wykorzystuję go wielokrotnie w kuchni.
OdpowiedzUsuń