PERUWIAŃSKI FLAMING na wynos ♥
Kawa ma ponad tysiąc smaków i aromatów, to dlatego ją tak uwielbiamy. Dzisiaj opowiem Wam o ekologicznej kawie. Oczywiście ziarnistej, bo to jedyna wersja która stu procentowo mnie satysfakcjonuje. Czasami wydaje mi się, że sam aromat potrafi mnie obudzić. Znacie mnie dobrze więc bez ciekawostek się nie obejdzie. Zapraszam do przeczytania artykułu.
Kawa ma bardzo wyrazisty aromat. Smak jest zbliżony do gorzkiej czekolady o lekko kwaśnych nutach. Często piję kawę parzoną czarną bez dodatku cukru. Wtedy smakuje najlepiej, do smaku dodaję odrobinę cynamonu lub skórkę pomarańczy. Uwielbiam to połączenie. Kawa również świetnie smakuje z dodatkiem mleka i cukru. Pamiętajcie o tym by mleko do kawy dolewać przegotowane. Tak zwane surowe może spowodować rewolucję w waszym układzie pokarmowym. Nasz organizm potrzebuje 15 minut relaksu dziennie. To na prawdę nie dużo, dlatego też można spędzić go przy filiżance kawy. Nie powiem bo zakochałam się w tej kawie do tego to cudowne opakowanie. Kawa ziarnista jest niesamowita, nie ma nawet takiej możliwości by odtworzyć ten aromat w innym wydaniu. Dlatego też polecam Wam gorąco tą właśnie kawę ♥
Kraj pochodzenia Kawy to PERU ♥
Znajdziecie ją Tutaj
W sklepie z ziołami znajdziecie też inne kawy :
Każda nasza kawa
zawiera ręcznie zbierane ziarna, pochodzące z ekologicznych obszarów,
porośniętych pięknymi i zdrowymi krzewami kawowca. Nigdzie nie używa się
tyle pestycydów, co przy zwykłej uprawie kawy. W naszej ich nie
znajdziesz! Ekologiczne ziarna, czysta natura - bez chemicznych dodatków
i sztucznych nawozów. Dzięki temu, że wypalamy ją na miejscu, w małych
porcjach, zawsze zachowuje swój wspaniały smak i aromat, a stopień
wypalenia dobieramy indywidualnie - w zależności od jej gatunku i kraju
pochodzenia. Wówczas w pełni możemy wykorzystać jej potencjał i uwolnić
wszystkie nuty smakowo-zapachowe, drzemiące w każdym ziarenku. Wybierz
swój ulubiony wariant, bądź eksperymentuj i mieszaj je ze sobą w
dowolnych proporcjach. Stwórz własny, niepowtarzalny blend!
KAWA ZIARNISTA - smak i intensywny zapach zatrzymany na dłużej.
KAWA ZIARNISTA - smak i intensywny zapach zatrzymany na dłużej.
Kilka Ciekawostek
- Uprawy kawy zajmują około 10 milionów hektarów powierzchni – to tyle co 1/3 powierzchni Polski.
- Z jednego drzewa można uzyskać rocznie około 0,5 kg kawy.
- Kofeina – oprócz kawy – występuje jeszcze w herbacie, kakao, orzeszkach coli, guaranie i mate.
Źródło grafik : 1tu
6 komentarze
Ja uwielbiam kawę! Gdyby nie to, że nie mogę jej pic więcej niż dwie na dobę, to podejrzewam, ze nie istniałyby dla mnie żadne soki, napoje czy herbaty. 😊
OdpowiedzUsuńBez wody nie ma życia ♥
UsuńBo z wody robi się kawę ♥
Podoba mi się grafika cholernie mocno; )
OdpowiedzUsuńjestem ciekawa jak smakuje taka kawka :)
OdpowiedzUsuńPorcelainDesire
Polecam sprawdzić :)
UsuńZrobiłaś mi smaka na tę kawę, po wypłacie zamówię ją sobie ;)
OdpowiedzUsuń